logo

CEPEOS | Centar za informisanje, savete, unapređenje odnosa i komunikacije korisnika i davaoca usluge osiguranja.

2024 © Centar za promociju i edukaciju u osiguranju

Kako uštedeti mesečno 25 eura za životno osiguranje?

Budućnost bez dugoročnog finansijskog planiranja često može biti neizvesna.

kako-ustedeti-mesecno-25-eura-za-zivotno-osiguranje

Najbolji način da obezbedite sigurnost je da više vodite računa o prihodima kojima raspolažete i da deo sredstava usmerite u Životno osiguranje ili neki drugi oblik štednje.

Možemo li uštedeti za Životno osiguranje?

Naši građani često ističu da su maksimalno racionalni pri potrošnji, da troše koliko moraju, uglavnom na osnovne mesečne potrebe i da, jednostavno, prostora za uštedu nema. A da li je baš tako?

Poređenja radi, navodimo proizvode ili usluge na koje ljudi redovno troše više novca od mesečne rate životnog osiguranja. Promenite svoje navike i bićete zadovoljni i sigurni.

7 svakodnevnih stvari koje koštaju više od polise životnog osiguranja

  • HRANA – Manje kupujte slatkiše, grickalice i “brzu” hranu. Nije zdravo! Dosta novca pri tom potrošimo, a da nismo toga ni svesni.
  • ALKOHOL I KLADIONICA – Konzumiranje alkohola, trošenje novca u kladionicama, kao i drugi poroci pored svim ostalih problema koje izazivaju, predstavljaju “bačen novac”.
  • CIGARETE – Mesečni izdatak za cigarete može biti mnogo veći od 50 eura. Mislite na vreme… Pretvorite trošak u investiciju! Izračunajte koliko trošite za cigarete.
  • AUTOMOBIL – Računi za gorivo i održanjanje vozila koje koristite i u situacijama kada nije neophodno, značajno povećavaju vaše troškove. Štedite za životno osiguranje i koristite alternativne načine prevoza.
  • MOBILNI TELEFON – Najnoviji telefon, tablet i pri tom veliki račun za “neograničenu priču” može značajno da optereti vaš kućni budžet.
  • ZABAVA – Mladi ste i volite da izlazite. Jedan izlazak mesečno manje omogućava uštedu koja će vam takođe značiti. Mislite na vreme…
  • MODA – Kupovina garderobe koja nam “nije baš” neophodna, već predstavlja prolazni modni trend je novac koji se sigurno može iskoristiti za životno osiguranje.

Imate li i Vi mogućnosti za uštedu?

Nesumnjivo je da prostora za uštedu ima, a da bi trošili manje, potrebno je samo korigovati lične potrošačke navike. To, naravno, ne znači da treba da se odreknemo svih onih malih “zadovoljstva” koje život znače.

Naime, čak i mali ustupak, kao što nepotrebni modni izdaci za garderobu, omogućavaju uštedu dovoljnu za kupovinu preko potrebne polise životnog osiguranja.

I na kraju, a ne manje bitno.

Zadovoljstvo i ponos koji budete osećali zbog obezbeđenja finansijske sigurnosti svoje porodice nakon ugovaranja osiguranja, sigurno će biti značajnije nego privremeno zadovoljstvo materijalnom potrošnjom. Počnite planiranje sigurne budućnosti, zaključite životno osiguranje. Mislite na vreme…